Sunday, 14 December 2014

HomeRoom terCinta.muah


Hi.
hari ni aku nak bercerita pasal HOMEROOM yang paling awesome pada dekat ini.ahaha...taraaaaa nilah homeroom aku.homeroom yang sgtlah best!sebabbbb cikgu kami sumpah awesome.
''HR.KHAIRUL AZHAR'12''.Aku sayang semua ahli homeroom..sebab diorang semua awesome.


Okey jom kita kenal satu-satu ahli homeroom yang mengada tu...jom.ahaha.first dari kiri SHEIKH,haaa dia nilah presiden homeroom kami,abang besau homeroom kami,dia ni memahamilah jugak tapi selalu buat muka toye bila org suruh buat apa2 tapi dia kekal handsome lah.haha...sebelah dia tu BELL budak baru homeroom kami,dia baru masuk homeroom ni tahun ni,dia ni boleh tahanlah ada rupa,bijak,baik tapi annoying lah jugak kadang2...walaupun dia ni budak baru tapi kami tak rasa pon dia ni macam budak baru sebab dia ni friendly...then,UYA haaa..dia ni roomate aku yang paling bising...budaknya tak adalah tinggi mana,kuat gelak,kuat makan, tapi comellah.haha...budak hot lah jugak!seterusnya,DAMIA,haa ni budak Kelate/Kelantan.orang cakap budak2 kelantan dia molek molek belaka kan..haaaa...dia ni pon comel,bijak dan suka membebel macam mak mak kadang2..nmpak je pendiam tapi tak pon..banyak cakap jugak!dia ni pemurah dan baik hatilah jugak.sebelah dia,NAJAH dia ni ex-roomates aku,dia ni penasihat yang baik,pendengar yang baik,dan manja orgnya...dia ni suka cari gaduh dgn org..tapi dia ni still cantek.memang cantik pon.okey,depan tu pulak REZA dia ni abg homeroom yang bertanggungjawab,handsome,teror english dan genius.tengok muka pon tahu.klu org tak kenal dia mesti ingat dia ni sombong tapi tak ada lah sombong..dia ni memahami gak dan gila2 gak orgnya...sebelah Najah pulak,SYAFIQ haaa budak ni paling gebu dalam homeroom haha..sebab tu org panggil itik gebu..tak paham gak aku.tapi..dia ni kdg2 annoying,kdg2 bjet,kdg2 baik,kdg2 jahat...pokoknya dia ni semua kadang2 sebab dia ikut musim..mai time dia baik baik lah..mai time dia angin dia angin tapi dia still comel dan baik.geh!haaa...then,SYAKIRIN dia ni pulak orgnya agak sombong,bijak dan ada rupalah jugak.dia ni pendiam je tak banyak cakap tapi annoying jugak sebenarnya...seterusnya MAT  haa ni kacip damia..time homeroom je mesti berkepit dgn mia tak paham aku...haha..tapi dia ni memahami lah jugak,handsome dan annoying...tapi dia still bertanggungjawab.depan dia nih HAFIZ dia ni budak badminton,suka senyum sendiri,suka menganjing dan suka cari gaduh dgn org...dan menurut aku dia patut berkahwin dgn org yg suka cerita hantu jugak sbb dia excited bab bab hantu ni...depan dia AKMAL budak ni susah nak tafsir sikit!dia ni suka buat benda pelik dari org lain.aku pon tak paham.tapi dia ni memahami jugak,kreatif dan macam budak2..haha.then,sebelah tu Ecah,haa ni pon roomate aku,ecah ni memahami,hot,cantik,mata dia tu...pelik aku knp tak ada kelopak?pinjam boleh?haha...dia ni garang lah jugak,pandai gila,dan suka nyanyi...dia ni klu korang tahu radio bilik aku....haha...dan yang terakhir tu AKU.aku tak payahlah nak interview kan?sbb dah comfirm semua baik2 haha..geh...

Aku harap sangat kalau tahun depan dapat stay homeroom sbb kami dah slg syg menyangi dah..kitaorang dah gempak dah!tak nak hr lain!kalau boleh.....semoga kami takkan terpisah selamanya..ameennn...aku sayang diaorang sgt2....muah.muahhhh
xoxo,anum


Saturday, 13 December 2014

KesEdihAn


''Kesedihan?heiii semua org pernah alami kesedihan kan???semua orang pernah alaminya...
kesedihan ni kadang2 buat kita rasa nak gila,rasa macam dunia ni dah tak ada ertinya,rasa macam tak de siapa dah yang sayang kat kita...rasa macam apa yang kita buat semua tak kena,semua salah,rasa macam semua org berubah..dan sudah semestinya kita rasa nak nangis tanpa sebab tertentukan...?time tu jugak lah banyak masalah yang dtg bebani kita.sampai tahap kita tak boleh nak handle...nak bunuh diri takut tak lepas syurga,nak bunuh org takut masuk penjara,haha...tulah apa yg akan jadi bila kesedihan ni datang dalam hidup kita''

Ya Allah,kaulah satu satunya tempat aku mengadu kerana aku yakin kau akan makbulkan doa aku satu hari nanti...dan aku yakin kesedihan dalam hidup aku ada terselit kebahagian,kejujuran,kebenaran,dan kasih sayang..ameennnn
xoxo,anummm

Friday, 12 December 2014

Reality


Kalau kita buat sesuatu keputusan ada ketikanya kita rasa keputusan kita tu antara betul atau tidak?kan?

hurm...tambah tambah kalau kita nak buat keputusan utk orang yang penting dalam hidup kita.aku tak bawa maksud 'boyfriend' dalam hal ni..ahaha..Bila kita tahu orang tu buat salah susahkan nak sedarkan dia?takut takut nanti kita yg hilang dia...so memang susah..aku dah alami jadi aku tak tahulah nak buat macam mana sebab aku takut kalau langkah tu tak menjadi..ALAMAKNYA mati berdirilah aku KAN?tapi...nak tggu dia sedar sendiri?memang taklah...sampai bila pon orang tu takkan sedar apa yang dia buat...sbb dia seronok dgn fairy tales dia.
Dulu aku fikir org akan mudah sedar dia buat silap,bila orang yang plg dekat dgn dia tgr dia..tapi membuktikan benda tu tak 100% betol.kadang kadang orang yang paling dekat pon tak mampu nak tgr dia...
Ada je alasan dia..haha,macam kita ni tak tahu apa yang dia buat.terfikir?tak malu ke dia kalau org lain tahu?kita nak selamatkan dia daripada org lain tahu tapi..dia yang tempah bencana.hurm..tak paham dibuat nya..btw,tak apalah let's go..tak pe kita tgk..
hidup ni kalau macam movie kita dah tahu ending tak apa?tapi hidup kita ni macam nombor...tak tahu hujungnya,tak tahu apa ada pada masa akan datang..kan..harap dapat beri ikhtibar pada kirta semua.ini bukan lah cerita rekaan kot..tapi pernah berlaku,dan harap tak berlaku  pada kita,okey??
babaii..assalamualaikum
xoxo,anummm

Kim Tan


THE INHERITORS


Hoiii..
ahaha,hari ni nak cerita pasal cerita korea.Dulu sumpah,aku tak berapa minat ber''korea'' sgt.Sebab  aku rasa korea ni sweet sgt.dan cerita dia mesti susah nak paham.kan kan?tapi anggapan aku salah.totally wrong der!sbb bila aku layan cerita ni,aku jadi minat..ahaha.mungkin sebab pelakon dia HANDSOME kot.salah satu sebabnya!
second sebab,mungkin sbb kawan baik aku,Cik Khairin suka layan drama korea.asyik asyik cerita pasal artis korea.pelik aku dibuatnya.''ye dok bestnya??"
tapi kan?kim tan dalam drama ni comel.hurm...aku suka tengok cerita ni berulang kali,nak bagi aku tgk seribu kali pon tak apa,sebabbbbbb ceritani BEST woiii...
Dulu aku layan cerita ni sorang je tapi skrg bila ada ulangan balik aku boleh lah layan drama ni dgn kakak aku tuh...dia kata pon cerita ni bst!so kepada sesiapa yang tak berapa minat dengan korea ni layan ar drama ni dulu...nanti boleh jadi minat,okey??haha..bukan cik anum ni nak promote drama tapi hakikat apa?memang best!sumpah lahhh..ahaha..
xoxo,anummm

Thursday, 11 December 2014

My First..


Hye!
ahaha..hari ni hari first aku tulis blog ni.dulu aku dah pernah ada blog dah,tapi disebabkan aku ni seorang yang sangat pemalas dalam bidang menulis ni jadi,lama dah aku tak on dan sampai terlupa password bagai...sebab tuh laa aku buat balik ni...tapi jangan risau disebabkan sekarang ni musim cuti jadi tak ada masalahlah aku nak penuhkan entry aku.haha.first and end...
tujuan aku tulis blog ni adalah ''untuk meluahkan isi hati,isi jantung,isi semuanyalah..ahaha''
aku bukan banyak sangat pon kawan nak berkongsi cerita ni..bukan sbb tak friendly ke apa?tapi aku ni budak asrama,so kawan2 ni banyak yang tinggal jauh jauh jadi tak boleh laa aku nak lepak ngan diorang nak share story bagaiii..hurm..
cuti sekolah aku kali ni macam biasa arr..macam cuti tahun sebelum2 ni.macam biasa  lah tak banyak pon benda menarik yang patut diceritakan.ahaha...so?membebel je lah kerja aku sepanjang cuti ni.
Tahun ni yang beza sikit sbb kakak aku balik Pahang semula selepas menunaikan jihad selama 4 tahun di Penang.ahaha...so,tak adalah bosan sangat aku kat rumah ni..boleh lah jugak aku belajar memasak ke apa??maklumlah aku ni memang tak suka sangat bab bab dapur ni...geh.tapi memang betul pon.aku tak suka kearah bab bab tuh.Kakak aku kata lepas habis SPM ni dia nak jadi tutor kat adik aku ngan kawan kawan dia.i'm jeolous!ahaha...of course nak jugak tapi kan.kan.kawan aku semua jauh jauh lah memang tak kesampaian.kan!aku nak tgk arr dia jadi tutor tanpa aku macam mana?mesti comel kan?layan budak budak sekolah rendah yang sememang nya degil+comel kadang2...''yelah,aku pon pernah jadi budak sekolah rendah ni..memang degil pon!''

''owhh,okey,aku akui itu...hikhikhik''

kakak aku kata ''panjangnya entry hang woi''...memer arrr nama pon adik kau memang suka bab bab membebel ni.habis?takkan aku nak membebel kat kau?nanti kau buat don't know pulak..so,tak KUASALAH MAK''hahaha..hurm,okeylah..babaiii

xoxo,anummm